Vi takker Fru. Flyng for: verdens bedste humus // Opskrift // Recipe

 

Hende Fru. Flyng har jeg kendt en-håndfuld-eller-tre-års tid. Hun har altid haft et flair for de arabiske lande og hun er meget passioneret omkring at knække koden for en ret, hun én gang har fået serveret, mens hun har været ude at rejse. Og hun har ikke bare rejst verden rundt, hun har også boet i Egypten, både i Cairo og i Sharm El Sheik bl.a. for at dykke med hajer, som er hendes store lidenskab. Jeg ved hun stadig drømmer sig tilbage.  Nu bor hun hjemme i Danmark igen sammen med hendes datter, og herhjemme nyder vi hendes gode smagfulde retter, som hun tryller ud af ærmerne, alt i mens hun med store armbevægelser, kan rode et køkken til – og op – på få minutter.. Samtidig med hun gerne fortæller de samme historier om og om igen, hvor og hvordan hun har smagt maden, hun nu er ved at lave. Det skal opleves og hun sørger altid for godt selskab. Hun har mange gode retter, men denne opskrift skal klart deles og opleves.

Fru. Flyng i sit lille køkken i Egypten.

Fru. Flyng i sit lille køkken i Egypten.


Humus;

egner sig perfekt som dip, som tilbehør, med tilbehør, evt med oliven eller soltørrede tomater i, som smørepålæg osv. Mulighederne er uendelige.

2 ds kikærter
1-2 fed hvidløg
2 spsk Urtekram Tahin (Urtekrams saltede tahin giver den helt rigtige smag)
Saften fra 1 øko citron
Vand til konsistensen er god (1,5 dl ca)
Smag til med salt
2 spsk god olivenolie

evt tørret paprika og ekstra olivenolie til topping.

1: Kikærter, hvidløg, citronsaft, tahin blendes så vidt muligt og vand tilføjes indtil konsistensen er god.

1A: “Faktisk hælder jeg bare vand i indtil det vil blende og ligesom blive ved med at køre rundt, og så lader jeg den lige køre et minut.”

2: Så tilføjes olivenolien og smag til med salt.

Du kan evt toppe humusen med en sjat olivenolie og et drys tørret paprika.

Velbekomme.


cairo-2 sofie-2010-egypt snoof-2010 sis-og-sof

Billederne er taget af S.M.B.B.©