Smørsprøde popcorn

 

Hvem elsker ikke popcorn? Og hvem husker ikke sin barndom med popcorn til en god film? Jeg spiste endda en pose for mig selv, da jeg kom hjem fra skole, langt op gennem teenageårene. Det var gode tider, med sådan en varm pose, efter en lang dag som udmattet teenager. 😀

I dag er vi gået væk fra mikroovnspopcorn og laver dem i stedet i gryde. Det tager ikke særlig lang tid og giver bare lidt ekstra. Og ja, så kan de varieres efter smag og behag.

(Samtidig undgår man man kemi og flourstoffer fra emballagen i popcorn – win-win)

Jeg er vild med enkeltheden i popcorn og hvordan de kan varieres på et utal af måder. Min favorit er dog den helt enkle version med salt, men ofte kan de små poppede korn, godt blive lidt tørre i det, når de er poppet på olie. Min opskrift her er på den plantebaserede udgave af smør og smager af lidt mere.


Gryde med (glas)låg, på mindst 4 liter

1 dl majskorn

2-3 spsk FRI margarine (eller vegetabilsk olie)

1 lille tsk himalayasalt

Evt. andre krydderier: chili, gærflager, kanel, vanilje, lakrids..

Smør, salt og majskorn sættes over i gryden, på høj varme, indtil de første pop lyder. Så skruer du ned på middelhøj varme og ryster gryden med et par minutters mellemrum, så alle korn ryger til bunds.

Når der kun lyder få pop, så er popcornene færdige.

🙂