Marcipankage med syrlig frugt

 
Jeg er vild med marcipan i kager – også selvom det er kvalmende sødt! Og denne er kombineret med syrlig frugt, som enten kan være stikkelsbær eller rabarber. Kan spises som den er, eller serveres med vaniljeis eller -sovs. (Kan anbefale Choice-vaniljeis, eller Oatly vaniljesås). Den er et kæmpe hit og mega nem at lave.
Ca. 8 stykker

150 gram hvedemel

3 tsk husk/loppefrøskaller + 9 tsk kogende vand (røres sammen i en skål)

100 gram rørsukker + 2 spsk til toppen

100 gram smeltet smørbar

150 gram marcipan i mindre stykker

200 gram rabarber, stikkelsbær eller andet surt.

1 tsk bagepulver

1/2 vaniljestang eller 1 stor tsk vaniljesukker

Start med at blande loppefrøskaller med kogende vand og sæt til side.

Smelt smørret, skær rabarber i 1 cm stykker og inddel marcipanen i mindre stykker.

—————————–

Så starter du med at blande mel, sukker, bagepulver, vaniljekorn.

Bland smeltet smørbar og loppefrøskallerne deri, og bland til en ensartet masse.

Når det er rørt godt sammen, så vender du marcipan og rabarber i dejen,

fylder dejen i en lille form (ca 20cm dia) og strør 2 spsk rørsukker ud over kagen.

Kagen skal bages i cirka 35-40min ved 170 grader.