Giver ca. 4 liter koncentreret færdig saft.
40 klaser lilla syrener – svarer til en 3ltr grydefuld med top.
(Hvid kan også bruges og giver en gul saft)
2 ltr vand
2 kg øko rørsukker
2 øko citroner
1 vaniljestang (både korn og stang)
50 gram citronsyre
Start med at børste blomsterne af og findel i mindre buketter. Jeg vasker dem ikke, men det kan man gøre hvis man foretrækker dette.
Skær citronerne ud, uden skræl og det hvide og i skiver.
Put blomster, citroner, flækket vaniljestang (ikke kornene) i en gryde – det fylder meget, men vil skrumpe ind,
mens du i en anden gryde hælder sukker, vand og vaniljekorn i og koger op.
Når sukkeret er udrørt og kogt op, så hælder du det over blomsterne, tilføjer citronsyre og rører rundt, så det er godt fordelt.
Stil på køl, omrør 2 gange dagligt i 3 dage og hæld derefter på skoldede glas.
(Kan også fryses 🙂 )
Leave a comment