Lilla syrensaft

 
Kender du det? Jeg googler altid løs, når jeg falder over et eller andet jeg gerne vil prøve af. Jeg gjorde det samme denne gang, da syrenerne sprang ud… Jeg har aldrig smagt syrensaft, syrenlikør, syren-noget som helst, så havde ikke rigtig noget udgangspunkt, jeg gerne ville opnå, men google gør mig ofte bare mere forvirret, og de opskrifter jeg fandt lignede nærmest hinanden på en prik, dog med små moderationer. Not cool. Jeg læste også at saften har tendens til at blive bitter, men det har jeg slet ikke oplevet i denne opskrift. 🙂
Jeg har lavet saft af andet mange gange før, og jeg er vant til at fylde det på, når det er kogende (eller smider det i ovnen) og det derved steriliserer glassene. Men sådan gør man ikke ved syrensaft og jeg er ikke fan af atamon.. Jeg har derfor valgt at skolde alle glas, fylde op så der nærmest intet luft er i flasken og sætte på køl. Men det er helt sikkert også overgjort. 🙂
Jeg har tilføjet vanilje, da jeg er vild med det, men man kan sagtens undvære.

Tip: Prøv som sirup i en drink med knust is, vodka og danskvand.

Giver ca. 4 liter koncentreret færdig saft.

40 klaser lilla syrener – svarer til en 3ltr grydefuld med top.

(Hvid kan også bruges og giver en gul saft)

2 ltr vand

2 kg øko rørsukker

2 øko citroner

1 vaniljestang (både korn og stang)

50 gram citronsyre

Start med at børste blomsterne af og findel i mindre buketter. Jeg vasker dem ikke, men det kan man gøre hvis man foretrækker dette.

Skær citronerne ud, uden skræl og det hvide og i skiver.

Put blomster, citroner, flækket vaniljestang (ikke kornene) i en gryde – det fylder meget, men vil skrumpe ind,

mens du i en anden gryde hælder sukker, vand og vaniljekorn i og koger op.

Når sukkeret er udrørt og kogt op, så hælder du det over blomsterne, tilføjer citronsyre og rører rundt, så det er godt fordelt.

Stil på køl, omrør 2 gange dagligt i 3 dage og hæld derefter på skoldede glas.

(Kan også fryses 🙂 )