Kanelkage med kaffeglasur

 
En fin “efterårskage” med lidt krydderi, der passer perfekt til en kop varm te. Kagen passer en springform og cirka 12 personer, så der er rigeligt til at dele med venner og familie. 😉
Ca. 12 personer

Kage:

125 gr naturli’ smørbar

400 gr sukker

400 gr mel

4 tsk stødt kanel

2 tsk natron

5 dl sojamælk

1 spsk citron eller eddike

Lidt salt

Glasur:

50 gr smørbar

250gr formelis

2 tsk vaniljesukker

1 spsk kakao

4 spsk færdig kaffe (eller 2-3 spsk kogende vand + 3 tsk instantkaffe)

Start med at lune sojamælken og tilføj 1 spsk citron, så væsken koagulerer.

Bland med de øvrige ingredienser.

Bages ved 200gr. alm. ovn i cirka 1/2 time.

Glasur:

Når kagen er afkølet skal der glasur på.

Bland den varme kaffe med smørret, flormelis, kakao og vanilje, og fordel over kagen.