Ca. 9 stk
1/4 pk gær
2 spsk rørsukker eller kokossukker
2 spsk naturli’s smørbar eller smagsneutral olie
3 dl plantemælk
1 dl kakao
2 dl rugmel
4-5 dl hvedemel (efter behov)
1 dl rosiner
lidt salt
Start med at lune plantemælken, opløs gæren, smørret og sukkeret heri. Bland det tørre i skålen og ælt, ælt, ælt godt igennem til dejen er smidig og slipper let. Tilføj evt mere mel.
Lad dejen stå lunt og tildækket i 1,5 time. Slå herefter dejen ned og lav herefter boller.
Bollerne skal hvile igen tildækket og i mellemtiden kan du tænde ovnen på 225 gr. alm ovn.
Når ovnen er varm bages bollerne i ca. 10-12min på midterste rille. (Bank i bunden: lyder bollen hul, er den færdig)
Spises evt med smørbar, frisk frugt, appelsinmarmelade eller præcis som de er.
Leave a comment