Rasul

 

Der findes noget ler, som er virkelig mineralfyldt og rigtig lækkert for din hud.

Det er ikke hvilken som helst ler og den stammer oprindeligt fra Marokka og udvindes af lavajord fra dybe miner i bjergene. Sæben rengør på en blid og skånsom måde og rhassoul på arabisk, betyder ganske enkelt: “at vaske sig“.

Jeg vil starte denne post med et:

“Hvorfor?”

De fleste af os har ubevidst en trang til at rengøre os selv indtil vi nærmest er udtørrede rosiner med krakelerede porer, for derefter at fedte os ind i en fed creme. Det er fra naturens side ret unødvendigt, men fordi vi lever i storbyer og færdes i trafik, bruger produkter, make-up og bliver beskidte fordi der er mere forurening, er det ikke altid nok at vaske sig i vand og her er rasul et godt svar, på naturlig sæbe, som stadig behandler din hud og dit hår med respekt.

Og selvom rasul ikke giver dig en syntetisk duft eller en udtørret følelse af falsk renhed, og selvom det kræver en smule tilvænning, så kan det bestemt vaske rent.

Jeg kan anbefale at bruge det til ansigt- og kropsmaske, som shampoo og som et lille tilskud i dit eller babys badevand.

img_7822


Note: Rasul kan virke udtørrende, så mere produkt er ikke altid bedre. Prøv dig frem og tilføj lidt olie, eller påfør lidt olie i hårspidserne, hvis du synes, eller hvis du i forvejen ved du har tørt hår og hud.

Da rasul har et højt indhold af mineraler, så undgå metallisk kontakt. Brug i stedet en ske og skål af keramik, træ, eller træ. Vand og rasul udgør en fin blanding, men der er flere ingredienser nævnt, som fint kan tilføjes. 


Rasul findes i forskellige former; både den fintmalede og den lidt grovere, som jeg bruger.

En lille skål.

En ske.

Væske: Vand, kokosmælk, rosenvand eller aloeverajuice.

Evt. 1-2 tsk olie efter temperament: Shea butter, castorolie, solsikkeolie, kokosolie, olivenolie, kakaosmør, arganolie el. lign.

Bland 1 del ler, med 3-4 dele væske.

Brug varmt vand, hæld over leret og lad det suge væsken til sig.

Herefter er det klar til brug.

For hårmaske, body- og hårshampoo+

Masser sæbeleret ind i håret og hovedbunden og lad sidde i 5-10 minutter, før du skyller grundigt efter.

Gentag evt.

For ansigtsmaske+

Påfør leret i ansigtet og undgå den sarte hud omkring læber og øjne.

Lad masken udtørre og skyl derefter.

Evt. lidt olie, frisk citron, æbleeddike.

Idét at masken udtørrer, så kan det også være en lidt skrap maske. Undgå derfor at bruge den oftere end 1 x ugentligt. 

I Badevandet+

Vores søn blev ikke vasket i sæbe, før han nåede 1-årsalderen, da det slet ikke var nødvendigt. Han blev ofte badet i vand tilsat lidt mandel- eller kokosolie, eller rasul som her, hvilket gjorde ham fint ren. Du kan selvfølgelig gøre det samme, hvis du tager karbad.

Jeg tilføjede omrking 1 spsk ler til hans badekar. Og hans hud forblev den lækreste babyhud. Vasket i rasul, med mandelolie i vandet.

6 mdr gammel: Vasket i rasul, med mandelolie i vandet.