Kolloid Sølvvand // Naturligt antibiotikum

 


….Sølvvand sølvvand sølvvand…..

Jeg hørte en lille fugl synge om kolloid sølvvand, da jeg i min søgen efter remedier der kunne styrke immunforsvaret skånsomt (læs: efter vuggestuestart), kunne kurere næsten hvad som helst. I hvert fald kunne det afhjælpe en masse sygdomme, og især i opstartsfasen.
Nu er det desværre sådan at nettet ikke gør én særlig meget klogere på det ioniserede sølvvand; folk er enten for eller imod. Ganske enkelt. Jeg forstår det som at nogen virker det for og andre gør det ikke.
Og så er der det biokemiske aspekt i det, da sølvvand består af sølvpartikler af rent sølv – .999 finsølv -hvis det skal være helt korrekt; ved en elektronisk ladning gennem sølv i destilleret vand, så spreder sølvpartiklerne sig i vandet. Tesen er at sølvvandet dræber bakterier og det er derfor det har en virkning, og en anden tese er at der ingen bivirkninger er ved at indtage det. Nogle drikker faktisk et par dl dagligt, i en kortere periode, for helbredende effekt. Dét har jeg dog ikke gjort. Langt fra.

Det er vigtigt at finde en sølvvand af god kvalitet. Det betyder en sølvvand der ikke skal opbevares på køl, omrystes, indeholde tilsætningsstoffer, har en reel holdbarhedsdato eller lign., fordi en god kvalitet af sølvvand, har den rigtige mængde mcg sølv pr. ml. og sølvionerne er “spredt”/svævende i vandet, hvilket betyder koncentrationen er den samme hele flasken igennem. En sølvvand har effekt ved omkring 3-5 ppm, men jeg har også set nogle helt op på 10 ppm. Det betyder ikke de er mere effektive. Sådan kort og godt.

Sølvvand er også kendt blandt kæledyrsejere. Jeg har læst adskillige råd og erfaringer, til og fra folk, der bruger det til deres heste, hunde, katte… og svigermødre. Jeg ved ikke om jeg er den første leguan-ejer i Danmark der har udsat det stakkels kræ for det, men hun tog vist ikke skade.. Eller gjorde hun? Læs videre.

Kritikken af sølvvand går på at det ikke er naturligt for mennesket at indtage hverken guld eller sølv. I så fald kan det forgifte os. Det fortælles at sølvionerne ophobes i kroppen og aldrig kommer ud igen ligesom andre usunde tungmetaller ((Mon de selvsamme folk holder sig fra at spise havdyr? Og aldrig bruger dåsemad? Antiperspiranter?. Don’t think so). Anyway..) Og så menes der at man nemt kan overdosere sølvvandet og derfor blive forgiftet. 1: Sølv er godkendt i madlavning. 2: Sølvet udskilles igen og ophobes ikke som tungmetallerne. 3: Der skal enorme mængder sølvvand til overdosering.

OBS: En dog væsentlig faktor er at hvis du har nikkelallergi eller reagerer på andre metaller, så er sølvvand ikke for dig, da det kan betyde allergiske reaktioner og/eller udslæt.

Jeg bestemte mig for selv at prøve det, da det var en mine tætte bekendte der havde anbefalet det, og så der jo være en vis sandhed og troværdighed i det. Min erfaring begår sig på en enkelt flaske sølvvand, det foregik i de første halvår af 2016 efter megen (vinter)sygdom i vores lille familie.


Ganske enkelt: Sølvvand af god kvalitet.

Jeg tror jeg har prøvet ALT af med sølvvand. 
Jeg har brugt det mod ondt i halsen. Jeg har børstet tænder i det. Skyllet svælget i det. Jeg har sprøjtet det i ansigtet. I håret. Brugt det som deodorant. Jeg har drukket det af shotsglas. Jeg har uddelt shots til samtlige venner og familiemedlemmer. Jeg har tørt min søns betændte øjne med det. Tørt hans blerøv med det. Jeg har puttet det på sår. I sure sko. Familiens stakkels gamle leguan har fået et spøjt på den skællede hud, og et par sprøjt i maden. ALT hvad jeg overhovedet har kunne komme i tanke om har fået sølvvand, indtil sidste dråbe var brugt.

Det tog os nok 3-4 uger at komme gennem flasken med de 500 ml.

Ved indtagelse: Hold det i munden i nogle minutter, så optages sølvet hurtigere og nemmere gennem slimhinderne. Drik masser af vand.

Udvortes: Sprøjt det på huden og lad det lufttørre.

Og hvad synes jeg så?

Lige umiddelbart følte jeg det virkede, det var nok mest når jeg brugte det udvortes og børstede tænder i det eller brugte det som deodorant, for jeg er ikke i tvivl om det hæmmer bakterier. Men efter at være stoppet igen, kunne jeg alligevel ikke fornemme den mærkbare store forskel, som sådan.. Ærlig talt, så kunne jeg hverken se eller mærke den store forskel. Jeg kunne sagtens smage det metalliske i vandet, ellers havde jeg nok i et sekund, været i tvivl om det bare havde været almindelig dansk vand jeg havde købt. Jeg tog det især da vi alle var ved at blive syge, hvor det skulle kunne afhjælpe og mildne sygdommen, men dét føler jeg ikke rigtigt det gjorde. Jeg har normalt et godt immunforsvar, så jeg havde regnet med, nu det fik “hjælp” af sølvvand, så ville jeg komme let(tere) igennem sygdomsforløbet, men tværtimod følte jeg mig mere syg. Jeg kan sagtens læse flere stedet at det er normalt at føle sig svækket i opstartsfasen, når man bruger sølvvand, da det er en udrensningsfase af de ophobede giftstoffer. Men den “køber” jeg ikke rigtigt. Den fase burde jeg have været igennem ved at skifte til plantebaseret kost, og de gængse giftstoffer får jeg automatisk ikke særlig mange af mere. 🙂 En god ting er dog at mit umiddelbare indtryk er at der langt imellem dem der taler dårligt om sølvvand. Der er faktisk en hel del tilhængere.
Alt i alt, så har jeg i hvert fald sagt, at hvis vi skal prøve det igen, så er det kun til udvortes brug og ikke indvortes, så længe der ikke er videnskabelige undersøgelser der understøtter indtagelse af det (om tidl. nævnt i andre indlæg, så er jeg udemærket klar over at den slags ikke rigtig findes for “alternativer” – desværre – det kunne ellers være spændende). Jeg ved ikke om jeg vil anbefale andre at bruge det – jeg kan heller ikke se hvorfor ikke, da det – hvis det virker – jo er et fantastisk alternativ til antibiotikaMåske skulle vi sende læssevis ud til landets forgældede landmænd og deres stakkels syge dyr.

img_7101

P.s. Leguanen tog ikke skade. Men hun virker heller ikke påvirket af mirakelvandet. 

P.p.s. Hun er meget svær at imponere.

 


Jeg læser meget gerne din erfaring med sølvvand, god som dårlig, så kommenter gerne.


Vil du vide mere?

Tryk her og se mere

Hende Birgit her har vist skrevet ALT der er om sølvvand.

Inde på netdoktor, findes en gammel (af ældre mennesker) debat-tråd om emnet, hvor der er masser af forskellige erfaringer, at gøre sig klog og uklog på.

Her findes en engelsk artikel omkring sølv nanopartikler.

Den forhandler jeg brugte, har sidenhen lukket ned. Men en god sølvvand kan købes her. (Pt. billigste forhandler jeg umiddelbart kan finde).