Castor oil // Ricinusolie

 


Hvad?

Ja, kært barn har mange navne.

Økologisk koldpresset castorolie.

img_8761

Denne olie er en rigtig gammel klassiker – en slags universalolie, der kan klare lidt af det hele, bl.a. fordi den er svampe- og bakteriehæmmende.  En del skønhedsprodukter der forhandles i dag, indeholder faktisk castorolie, hvilket giver rigtig god mening, med de mange egenskaber den besidder. Alligevel så er det en olie, som de færreste har hørt om i dag.

Det siges at den især er god til hud og hår. Den har helbredende effekter på den ene side og hæmmende på den anden. Olien indeholder også e-vitamin, omega-3-6-9, har en naturlig SPF på 6 og så er den vist også meget kendt for at virke afførende, hvis den indtages. (Tænk amerikansk sit-com, hvor nogen hælder olien i en andens drink, der foresager akut toiletbesøg. Haha.. Dog skal der bruges større mængder, end vi ofte ser på tv.) Det skal også lige tilføjes at olien er meget klæg og fed, så nogen vælger at blande den med en anden vegetabilsk olie. Det har jeg ikke valgt, da jeg bruger så lidt ad gangen og kun bestemte steder. Dog har jeg blandet et par dråber i min dagcreme og jeg synes den har en effekt, hvilket jeg vil komme ind på senere.

Hvorfor?+

Meget kort og godt: Jeg har købt olien, da jeg ønsker længere og stærkere øjenvipper. Fra naturens side er jeg ikke velsignet med nogle særligt bemærkelsesværdige af slagsen, til min egen store skuffelse! Ved at påføre olien langs vipperne om aftenen, skulle olien arbejde sig ind og styke hårrødderne og derved hårstrået. Det kan snildt kræve et par måneder før man kan se effekt af olien, men det skulle gøre underværker, hvis man er en af dem, olien virker på. Gerne et par millimeters længde. Wow. En anden vigtig ting, er at jeg har brugt mange penge på eyelash extensions. Jeg er fuldstændig vild med lange vipper og elsker at kunne stå op om morgenen og se (næsten) fantastisk ud, uden at have gjort noget endnu og ISÆR som udbrændt mor. MEN, men, men… Mine øjenvipper tager skade af at have extentions på og det er ikke extensionistens skyld, for det er fuldkommen min egen skyld, bl.a. fordi jeg piller i dem. Jeg piller så meget at vipperne tager skade og ofte knækker af. 🙁 Øv. Og faktisk så er mine øjenbryn liiidt for korte og liiidt for tynde, så mit håb er at olien kan afhjælpe lidt på hårkrisen nord for øjenvipperne. En mulighed kunne være en øjenvippeserum, men det er jeg både for nærig til at betale 1000kr for og så kan jeg ikke gennemskue hvorfor det har effekt, med de ingredienser det har (og dog, jeg har læst op). Jeg holder mere af rene produkter og dette er den naturlige pendant til øjenvippeserum.

Hvordan?+

1: Hver aften fordeler jeg 1-2 dråber mellem fingerspidserne og “masserer” ind i mine vipper og i øjenområdet, efter at have taget mine kontaktlinser ud. Det er – som tidligere beskrevet – en ret fed olie, så jeg anbefaler at den bruges om aftenen, da det ellers vil blive uudholdeligt at gå rundt med.

2: Efter hvert bad / Hver morgen blander jeg et par dråber olie, ned i min (meget neutrale) dagcreme og smører i ansigt og hals. Det er en lille smule fedtet, men en kæmpe fordel i det kolde, krævende vejr. 😉

Meget enkelt.

vipper

En smule mascara, men resultatet er ikke til at misforstå. Det virker!

Konklusion

Tryk her

Selve Olien: Først og fremmest læser jeg flere stedet at olien er duftløs og neutral, og jeg ved ikke om det bare er min olie eller hvordan, men jeg synes sagtens jeg kan lugte den. Det er ikke en slem duft og den aftager, men det dufter af olie. Min erfaring er at når der tales om koldpresset olie, så er der altid en duft.

Virkning på huden: Efter at have påført olien, sammen med min dagcreme, så synes jeg faktisk den gør min hud mere jævn. Jeg har i forvejen pæn hud, men jeg har en ide om at den bliver endnu bedre og mindre uren, med olien på. Af en underlig årsag har min kæreste spurgt mig om jeg har taget sol, netop de dage hvor jeg har brugt olien i ansigtet. Jeg kan overhovedet ikke finde dokumentation for at olien skulle forstærke solens effekt, men dette er altså tilfældet. Måske giver olien glød, måske ikke. 
Jeg har smurt olien på mine øjenvipper og -låg, i cirkulære bevægelser, og sørget for det især er kommet godt ind omkring øjnene og der hvor jeg har smilerynker. Jeg tror ikke helt på den kan fjerne eller reducere rynkerne/linjerne, men jeg forestiller mig, at når nu olien er så fugtgivende, så forebygger den.

Virkning på hår: Jeg har udelukkende brugt olien på mine vipper og bryn, og efter et par ugers brug, aner jeg at mine vipper – inderst inde ved hårsækken – er blevet en my forstærket. Jeg kan dog hverken fotografere det, eller se en væsentlig forskel endnu. Jeg vil dog lægge et før-efter-billede ind, når jeg har brugt olien i en måned eller to.

Note: Jeg har nu brugt olien on/off i 6-7 uger og mine øjenvipper er blevet forstærket, hvilket betyder at de ikke knækker så let. Jeg havde huller i vipperne, grundet knækkede hår da jeg startede og de er forsvundet nu! 🙂 Jeg erkender at jeg ikke typen der får kilometerlange vipper, men dette er altså det længste jeg har prøvet. Jeg er sikker på at hvis man er genetisk disponeret for længere vipper end jeg er, så vil man få et endnu flottere resultat!

Jeg er godt tilfreds. 

img_8765

Husk: Dette er kun min erfaring og castorolie kan bruges på et utal af måder, som jeg endnu ikke har afprøvet. Det anbefales også at teste på huden om du kan tåle olien og ikke reagerer med udslæt eller allergi, ligesom med alle andre produkter. Det er uvist hvor sundt det er at indtage som gravid, så forhør dig hos din læge først.

Vil du vide mere?

Engelsk Video om castoroliens fordele.

Chleopatra sælger olien på deres danske webshop. Jeg kender ikke selv forhandleren, men de har en masse information om netop denne olie. Ta’ et kig her.

Jeg har selv forhandlet gennem eBay, og betalte omtrent 60kr inkl forsendelse. Havde endda pakken inden ugen var omme. Forhandler.

De videnskabelige artikler må lade vente på sig, da der desværre ikke er meget dokumenteret om olien, hvilket er almen kendt, fordi det er et “alternativt/naturligt” produkt.