Smagfulde chillier [Henkogning]

 

Man kan henkoge næsten alt! Og i dette tilfælde er vi vilde med en god chilisovs, lavet ud af enkle ingredienser og harmonisk smag. Normalt er det noget jeg plejer at lave når jeg alligevel har gang i ovnen og henkogningen kan ske på eftervarmen og stå natten over.

Processen er virkelig simpel. Alt du skal have er tid og en glasbeholder der kan tåle varmen. Du kan også sagtens bruge en glasbeholder med skruelåg til dette. 🙂 Jeg har oprettet opskriften efter hvad jeg har brugt i denne portion, men det kan varieres uendeligt. Særligt i chiliversionen synes jeg det er godt at tilføje søde tomater og peberfrugt, ellers kan der tilsættes en smule brun farin i stedet. En anden simpel henkogning er tomater, tomater, tomater.. friske krydderurter og lidt hvidløg. Og så kan det holde sig virkelig længe, så sommerens høst kan gemmes til senere på året! Det er en fin måde at udnytte og gemme sæsonens grønt på.

20161124_120847 20161124_121754 20161126_111229 20161126_175821

En varmebestandig glasbeholder, med mulighed for tætsluttet låg. (Min rummer ca 500 ml)

10 små tomater

1 1/2 røde peberfrugter

5 fed hvidløg

4 forskellige slags chili

1 tsk salt

en virkelig god sjat olivenolie

Forvarm ovnen på 110 gr, almindelig ovn.

Vask og skær peberfrugterne og chili ud groft. Fjern kernehuse.

Fyld hele tomater, hvidløg og de udskårrede peberfrugter og chillier, det gør ikke noget at det er virkelig proppet, for massen skrumper i ovnen.

Drys salt over og fyld ca 2-3 cm olivenolie i glasset.

Sæt låget løst på. Det er vigtigt at overtrukket kan komme ud.

Sæt i ovnen og hold øje med om glasset koger indeni, hvis ikke på 110 gr, så hæv temperaturen lidt, indtil det koger. Lad stå i mindst 1 time.

Når kogningen er færdig og chillierne er møre, så tag det varme glas og luk låget til. Sluk oven og lad glasset køle af i ovnen.

Du kan evt ryste glasset til ukendelighed, hvis du ønsker en mere ensartet chili.

 
Du kan henkoge det meste, ved at fylde et glas med grønt, krydderier, drysse salt, evt lidt sukker på og en god sjat olie. Kogetiden er den samme. Prøv også med grillede grøntsager som svampe, squash og auberginer!