DIY: Hyggelig lyskæde med bast

 

Denne lyskæde lavede jeg, da jeg ventede vores søn og så hvor fine lyskæder man kunne få til børneværelset. Jeg var dog hverken interesseret i at bestille en fra Kina gennem Ebay, og heller ikke interesseret i at købe en farvestrålene én, til overpris, i en babybutik… Desuden passede farverne heller ikke rigtig ind i dét naturtema jeg så småt var ved at opbygge. Jeg har set flere tutorials på hvordan man selv kan lave en lyskæde ganske enkelt, så dette ville jeg også bevæge mig ud i. Det bedste er at det faktisk er ret så let, det tager ikke særlig lang tid (men tålmodighed), kræver få remedier, og kan laves af en gravid og/eller af/med børn, så ingen farlige kemikalier.

Vandballoner (+ gode lunger eller pumpe)

Masser af bast, snor, garn eller lignende.

Hobbylim der tørrer klart op (vigtigt). Jeg brugte den fra Tiger.

aviser eller andet underlag

Lyskæde

Saks

evt endnu mere snor eller små strips, til fastgørelse af kuglerne.

Først og fremmest skal du bruge en masse plads, da kuglerne fylder en hel del, når de tørrer med lim på og af gode grunde ikke må ramme hinanden under tørreprocessen.

1: Du skal gøre op med dig selv om hvor mange kugler du skal bruge. Jeg valgte at hænge min lyskæde dobbelt, da jeg ellers skulle lave 50 kugler og det gad jeg virkelig ikke. Det fungerede fint, fordi kæden er meget lang.
2: Så skal du igang med at puste vandballoner i stor stil. Husk at lave nogle ekstra, for en sikkerheds skyld, hvis nu nogle af dem bliver grimme undervejs.
3: Ta’ din bast eller snor og vikl rundt om ballonen, så den krydser sig selv flere gange. Enten kan du putte lim på snoren mens du vikler, eller også kan du lime bagefter. Jeg lavede en kombination. Det vigtigste er at lime nok, så kuglerne kan holde sammen uden ballonen i. Fortsæt indtil alle er lavet og sæt til tørre, men pas på ikke at lime fast i underlaget. 😉

4: Næste dag når alle kuglerne er tørre, så skal du punktere ballonen indeni og forsigtigt trække den ud af kuglen. Fortsæt indtil alle er frie og lim ekstra hvis nødvendigt.

5: Find et lille passende hul og placer lyset gennem det, så kuglen sidder fast uden at hænge for meget. Du kan evt binde kuglen ekstra godt fast med snor, tape eller en lille strips.

et voila. 

Så har du en lyskæde, der kaster de fineste skygger.

Lyskæde og hånd August 16

Her er det færdige resultat. Lyskæden er ikke kun blevet brugt på børneværelset, men også andre steder i lejligheden, hvor det har været hyggeligt, med det bløde skær og fine skygger den afkaster på væggen.


(OBS: Vær opmærksom på at din lyskæde ikke afgiver for meget varme og derfor udgør en brandfare)