DIY: Gør din shellac eller neglelak mat, nemt og hurtigt.

 

Dette lille projekt faldt jeg over “i mangel på bedre”. Jeg har ofte overvejet at anskaffe mig en mat neglelak, men har ikke rigtig taget skridtet, fordi jeg er vildt dårlig til at få købt/gjort ting og fordi jeg syntes det var lidt fjollet ikke at være tilfreds med en gode gamle blanke lak. Nu vel.. Havde jeg dog en lak jeg ikke var helt tilfreds med, da der var mikroglimmer i, hvilket jeg havde overset i købet. 

Jeg lægger dog sjældent almindelig neglelak, når jeg bruger lak, for det ender altid med at skalle af, kort tid efter jeg har fået lagt det. Jeg er ikke sådan en der bruger handsker, når jeg skal skure gulvet rent, vaske op eller lægge fliser.. og så dur det bare ikke med neglelak. Jeg er nemlig også vildt dårlig til at få fjernet det afskallede grimme gamle (nye?) lak. Hah. Nice, not nice.

img_8594

Tommel med mat-effekt lak og resterende fingre med almindelig neglelak.

Til gengæld er jeg rigtig glad for shellac. Det sidder FAST, især hvis det er et godt mærke! Det er nemt at lægge og det er til at arbejde med fordi det ikke størkner uden UV-lys. Dog tager det meget længere tid at lægge, fordi det kræver flere lag, tålmodighed og remedier. Jeg synes dog helt bestemt at det er arbejdet værd.

Da jeg afprøvede dette lille hack, brugte jeg CND shellac, men i alle de tutorials jeg har set har de brugt almindelig neglelak. Så hermed afprøvet: Shellac kan også bruges!


Du skal bruge en neglelak, som du er villig til at spilde en del af. Du kan også vælge en klar lak/top coat, som du i stedet bruger bagefter, så din yndlings-farvede-lak ikke spildes. For der vil være rigeligt med spildt produkt.

Du skal også bruge lidt majsmel.

En lille skål
En rørepind.(Evt uv-lampe)

1: Du tager en lille tsk majsmel og cirka 3-5 dråber neglelak og blander lidt efter lidt, indtil rette konsistens er opnået. Du skal endeligt ikke putte for meget mel i, da det kan risikere at klumpe. Hellere lidt ad gangen. OBS: Din lak – hvis den er hurtigtørrende – vil tørre undervejs, så du skal arbejde hurtigt. Hvis du bruger en shellac, så har du rigeligt med tid. 

2: Du fordeler lakken på hver negl. Bemærk at konsistensen er en lidt anden end normalt og det kræver tålmodighed.

3: Du giver endnu et lag neglelak. Mindst 2 lag skulle være nødvendigt, for en jævn fordeling.

(4: Ved shellac afrenser du lakken og påfører ikke en topcoat, på den måde opnår du den fede matte effekt.)


Har du afprøvet metoden? Hvis ja, hvordan var dit resultat? 🙂