Brun uden sol

 

Opskrift på selvbrunercreme.

Hvis du som jeg, bare ser lidt friskere ud, når randerne under øjnene er udviskede, eller makeuppen sidder bedre, når du ikke er ligbleg, så er selvbruner måske også noget for dig. Jeg har ikke et ønske om at se brun ud – men derimod, vil jeg ikke se bleg ud – du ved, sådan en fin balanceting. Jeg er tilmed én af dem som ikke bliver rigtig brun i ansigtet, fordi jeg har fregner der suger al sol til sig, og så forsvinder de, sammen med farven. Jøsses!Så jeg er altid lidt blegere i ansigtet end på kroppen og derfor er jeg også glad for der findes noget som selvbruner.

Før i tiden, var jeg egentlig ret ligeglad med parfume, tilsætningsstoffer jeg ikke kunne navnet på og hvilket mærke jeg brugte.. Det skulle bare virke! Siden jeg er blevet mor, “voksen” og gravid igen, så har jeg en del flere krav til mine produkter, hvis jeg ikke kan nøjes med en all-around-olie eller en tsk natron. 😉 Mine behov er ikke store, men mine krav er skrappe! 

Når det kommer til selvbruner og mit behov (dvs. primært ansigtsbrun), så kan jeg slet heller ikke nå at bruge et købeprodukt før det er for gammelt, ændrer lugt, eller får en funky tekstur, hvilket bare er spild!

Nu er jeg tilmed gravid, og min tommelfingerregel er at jeg – generelt – ikke bruger noget, jeg ikke ville putte på en baby.. Det er ikke fordi jeg kunne drømme om at putte selvbruner på min baby. Haha: forstå mig ret(!) – men ift. ingredienser, så giver det et ret godt praj om hvad man bør og ikke bør bruge af produkter som gravid. Og så vil jeg lige tilføje at man som gravid er i risikozonen for at se temmelig udmattet ud, selvom man har været i bad og virkelig prøvet at klappe lidt røde kinder frem, spist, sovet og har læst sjove blogindlæg. Det virker ikke altid! (Desuden er graviditet + hormoner + sol, en virkelig elendig kombi, og man kan nemt ende med pigmentfejl for livet) 

Summa sumarum er at selvbruner – for mig – er en hurtig og nem redning på hverdagstræthed, og giver et ekstra pift, hvis man ser lidt fesen og kedelig ud, men skal noget stort næste dag. Total unødvendigt – men rimelig nice opfindelse. 

Hvorfor så lave sin egen selvbrunercreme?

Det er simpelthen så nemt at lave selv. Du kan bruge cremerester, i stedet for at smide dem ud! Det er perfekt som venindegave… Og så har du jo til et halvt menneskeliv i sådan en pose pulver. Men der er selvfølgelig også det faktum, at du ved præcis hvad der er i din creme, for der er ingen unødvendige tilsætningsstoffer, og især ikke hvis du også selv har rørt din creme. Jeg synes tilmed at denne lugter bedre og mere neutralt, end nogle købe selvbrunere jeg har prøvet. Kæmpe plus, hvis man har en sart næse!

Sørg for at fordele din creme jævnt og ud i alle kanter og led, for at få en ensartet farve. Og frygt ikke at blive orange – farven reagerer på sukkerstofferne i din egen hud, og derfor bliver farven også a la din egen.

0.5 dl creme

0.5 tsk selvbrunerpulver fra Urtegaarden

evt. ekstra olie, e-vitamin, æterisk olie for duft.

Beholder.

Min blanding består af 0.5 dl Derma creme, 1 dråbe e-vitamin og 1 tsk mandelolie, samt 0.5 tsk pulver. 

Det er så simpelt som det kan blive.

  1. Du rører din creme sammen med pulveret. Lader det stå nogle minutter og rører igennem igen.
  2. Fyldes på en beholder.
  3. Kan evt tilføjes mere pulver, for større effekt. Dog max 10% af den samlede mængde.

Påføres på et nyvasket, rent ansigt, som er fugtet med creme inden.

Jeg bruger oftest selvbruner inden jeg skal i seng, dog skal det lige have tid til at trænge ind, før jeg smider ansigtet på hovedpuden. Sommetider bruger jeg det under makeuppen inden jeg skal i byen, for så er mit ansigt alligevel “mudret” til og effekten opstår i løbet af aftenen.