Amerikanske pandekager

 
Amerikanske pandekager adskiller sig fra de danske pandekager, ved at være mindre i omkreds og tykkere. Jeg synes at de egner sig bedre til at dekorere med frugt, nødder og sirup, end hvad de store slaskede kager normalt gør, så hvis du mangler en nem “kage” til evt fødselsdage eller som her; morgenmad for 2, så er det her måske lige sagen. De her er fyldige selvom der hverken er æg eller mælk i.

 

Til 2 personer – Ca. 16 stk.

2 dl økologisk hvedemel

1 dl rugmel (eller mere hvedemel, hvis man foretrækker det)

2 tsk bagepulver

1 tsk vaniljesukker

1 spsk kokos- eller rørsukker

3 dl sojamælk

1 spsk citron eller eddike

2 spsk kokosolie eller smagsneutral olie.

lidt salt

Start med at blande sojamælken med citronen, for at gøre din sojamælk tyk. Du kan evt snyde med tiden, ved at blande en lun sojamælk med citron, eller også kan du lade den stå i 10min.

Bland det tørre med det tørre. Pisk med det våde og bag på en pande.

Der skal cirka 2-3 spsk dej til en pandekage, og lad dem selv flyde ud.

Når dejen ikke udvikler bobler mere, kan du vende.

Serveres evt. med frisk frugt, hakkede nødder, chokolade, sirup eller kokosflødeskum.